<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Weekendje met de familie op hotel in Amsterdam


Citytrip Amsterdam

Toffe tip: geniet van 14 augustus tot en met 22 augustus op je citytrip Amsterdam van het schitterende Grachtenfestival Amsterdam 2010, een absolute aanrader, ook voor niet-liefhebbers van klassieke muziek!

Ben net terug van een weekendje in Amsterdam hotel. Ik was er vroeger al eens met school geweest, je weet wel op zo één van die obligate schoolreizen die dan halt houden bij Anne Frank en waar je zeker niet in een coffeeshop betrapt mocht worden... Amsterdam wordt elk jaar door zo'n 4,5 miljoen mensen van over de hele wereld bezocht, waarmee het de op vier na meest bezochte stad van Europa. Ook komen er jaarlijks een kleine 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam, mensen die dus niet in een hotel Amsterdam verblijven, maar de stad voor één dag bezoeken (en er vaak veel geld uitgeven...).

De stad is weer helemaal terug van weggeweest waar het gaat om de populariteit onder Nederlandse jongeren. Onder hen zijn vooral de vele winkels, de horeca en de culturele instellingen een reden voor een bezoek. Het Van Gogh Museum is met 1,55 miljoen vierde op deze lijst en tevens het museum met de meeste bezoekers. Ook het Anne Frankhuis (tiende plaats) en het Rijksmuseum (elfde plaats) behoren tot de drukstbezochte attracties. Onder de toeristen zijn voorts de vele andere musea, de coffeeshops, de restaurants en de raamprostitutie op de Wallen ('Red Light District') populair. Logeren in een hotel in Amsterdam doet je dan ook terecht komen in een gans andere wereld. Cultuur, natuur, gastronomie, architectuur, musea, enz... Alles is in Amsterdam in overvloed aanwezig, we hebben ons dan ook geen seconde verveeld! De receptioniste van ons hotel Amsterdam, een bevallige blonde dame van rond de 20, gaf ons altijd graag de nodige uitleg over het wat, waar en hoe van de stad.

Amsterdam kan denk ik echt iedereen bekoren: of je nu alleen bent of er op uit gaat met je ganse gezin, of je nu toerist bent of zakenreiziger, of je geld te over hebt of eerder iemand bent die op je budget wil letten, altijd zul je wel een hotel vinden die als gegoten bij je past. De huidige toeristenstroom naar Amsterdam bestaat vooral uit Britten, Chinezen, Duitsers, Amerikanen en Japanners. De laatste jaren neemt ook het aandeel Zuid-Europese toeristen toe. De hotelmarkt in Amsterdam groeit dan ook gestaag. In 2004 waren er ruim 18.000 hotelkamers met 45.000 bedden beschikbaar. In de regio zijn meer dan 21.000 hotelkamers. De komende tien jaar is een behoefte aan 13.000 hotelkamers meer in de regio. De laatste jaren wordt met de bouw van vooral grote en mega hotels Amsterdam gewerkt aan het wegwerken van het kamertekort in de hoofdstad. In wat volgt krijg je alvast een voorproefje, een kort overzichtje van m'n eigen ervaringen met Amsterdam hotels. Alvast veel leesplezier!


16 April 2010 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Citytrips
hotels knokke hotels venetie hotels in londen lisbon citytrip weekendje berlijn